Noordhoff Uitgevers Wiskundecongres

 

Donderdag 23 november organiseert Noordhoff Uitgevers het Wiskundecongres, hét vakcongres voor wiskundedocenten.

Het belooft een feestelijke dag te worden; de wiskundemethoden Getal & Ruimte en Moderne Wiskunde vieren allebei hun vijftigjarig jubileum. Samen 100 jaar! Het thema van dit jaar is dan ook 100 jaar wiskunde. 

De dag wordt geopend door Silvester Zwaneveld. In de voorstelling "Een kleine geschiedenis van bijna alles”, gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Bill Bryson, vertelt hij op luchtige en begrijpelijke wijze over onze wetenschappelijke geschiedenis.

In de vervolgrondes zijn diverse interessante werkgroepen en lezingen te bezoeken. Zo zijn er werkgroepen van onder andere Vincent Jonkers over Gamification, Susanne Sjoerds over Dyscalculie in de wiskundeles en Desiree van den Bogaart over het getal 100. Ook komen onderwerpen als wiskundige denkactiviteiten, gepersonaliseerd leren en toetsen aan bod. 

Uiteraard presenteren wij ook de nieuwe edities voor het vmbo van de wiskundemethoden Getal & Ruimte en Moderne Wiskunde.

De dag wordt afgesloten met een plenaire lezing door Tijs Rokers over Data-analyse. Na afloop kunt u onder het genot van een drankje napraten met uw vakcollega’s.

Afbeelding invoegen

Deelnamekosten
De kosten  voor dit congres bedragen € 95,-. Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch. Het Wiskundecongres is aangemeld bij registerleraar.nl. Na afloop van het event krijgt u een deelnamecertificaat per e-mail toegestuurd.

Afbeelding invoegen 
Afbeelding invoegen
Silvester Zwaneveld
 
Afbeelding invoegen
Tijs Rokers